ΕΙΔΗΣΕΙΣ
   15/11/2013

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΛΤΑ ΣΕ ΛΟΥΡΑΝΤΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Απάντηση του Προέδρου του Φ.Σ.Λέσβου, κ. Βαλτά,

 στην παραπληροφόρηση του κ. Λουράντου


Κ. Λουράντο,

 

σε επιστολή που έστειλες στον Πρόεδροτου ΕΟΠΥΥ, κ. Κοντό, μιλάς για επιλεκτική μεταχείριση πληρωμών σε ορισμένους ΦαρμακευτικούςΣυλλόγους, υπονοώντας την πληρωμή του Φ.Σ. Λέσβου, μιας και αναρτήθηκε στηνδιαύγεια η εξόφληση της ΔΕΗ για το σύλλογο μας.

 

Είμαι υποχρεωμένος να σουαπαντήσω για την απαράδεκτη ενέργεια σου, αλλά, και να σου εξηγήσω, τισυμβαίνει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ώστε και να  καταλάβεις για  ποιο λόγο δεν πληρώνεται ο σύλλογος σου.

 

Ο Φ.Σ. Λέσβου, θα πληρωθεί τοποσό των 58.000 ευρώ, αφού τα υπόλοιπα, κ. Λουράντο, τα εξοφληθήκαμε με αγωγέςπου κέρδισε ο ΦΣ Λέσβου  εναντίον του,τότε ΤΑΥΤΕΚΩ – ΔΕΗ, (αλήθεια εσύ τι έκανες τότε για το σύλλογο σου;).

 

Για να πραγματοποιηθεί όμως ηπληρωμή μας, επί ένα μήνα, εγώ προσωπικά με τη γραμματεία του Φ.Σ. Λέσβουβρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με το ΠΕΚΑ Αιγαίου, τη ΠεριφερειακήΔιεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, με τις Οικονομικές Υπηρεσίες και το Τμήμα Μηχανογράφησηςτου ΕΟΠΥΥ, γιατί διαπίστωσα, ότι εάν δεν συνεργαζόμαστε ουσιαστικά για τηνεπίλυση των προβλημάτων, δεν θα πραγματοποιόταν η πληρωμή του ΦΣ Λέσβου.

 

Έπρεπε να αντιμετωπιστούνπροβλήματα σχετικά, με την ηλεκτρονική μορφή του αρχείου της συγκεντρωτικήςκατάστασης που έπρεπε το ΠΕΚΑ Αιγαίου να αποστείλει στην διεύθυνση του Πειραιά,με το πώς θα γίνει η οριστικοποίηση της υποβολής του εντάλματος και για το πώςθα εκδοθεί το ένταλμα σε ένα πάροχο, το Φ.Σ. Λέσβου, που  αυτό γινόταν για πρώτη φορά και για το οποίοέπρεπε να συνεργαστούν η Οικονομική Υπηρεσία, η Μηχανογράφηση και ηΠεριφερειακή Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

 

Έπρεπε να επιλυθούν όλα αυτά ταπροβλήματα, για να  μπορέσει να γίνει ηπληρωμή σε ένα σύλλογο 100 ατόμων, που ήδη είχε αποστείλει προ καιρού ταπιστωτικά τιμολόγια, τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες (μαςζητήθηκε και μέσα σε μια μέρα αποστείλαμε νέες ασφαλιστικές και φορολογικέςενημερότητες, διότι είχαν λήξει προ πολλού), επίσης τους παρείχαμε στοιχεία,που ελέγχτηκαν   από το ΠΕΚΑ Αιγαίου, όπως

 α) Νο τιμολογίων των φαρμακείων

 β) Νο πιστωτικών τιμολογίων των φαρμακείων

 γ) ΑΦΜ Φαρμακείων

 δ) συντελεστές ΦΠΑ ανά τιμολόγιο κάθεφαρμακείου

 ε) πόσο πιστωτικού τιμολογίων ανά φαρμακείο

 ζ) ημερομηνίες έκδοσης των τιμολογίων κ.α.

 

Ήταν ξεκάθαρο ότι, εάν δενσυνεργαζόταν και δεν τους παρείχε ο σύλλογος αυτά τα στοιχεία, η πληρωμή δεν θαμπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Τα μέλη του ΔΣ του ΦΣΛ, δεν κάνουνσυνδικαλισμό για το θεαθήναι, αλλά λειτουργούν ουσιαστικά, με μοναδικό σκοπό, τοσυμφέρον των μελών του συλλόγου τους.

Εξάλλου, όπως γνωρίζω, και άλλοι σύλλογοιέχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να συνεργαστούν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμωνοφειλών των μελών τους.

 

Πραγματικά, θα προτιμούσες να μηνπροβούμε σε καμία ενέργεια, για να μπορείς να διατυμπανίζεις ότι δεν προχωρεί ηεξόφληση των πληρωμών;

 

Εξάλλου, μετά την επίλυση τωνπροβλημάτων στο ένταλμα πληρωμής του ΦΣ Λέσβου, η πληρωμή μας θα αποτελέσειοδηγό για τις πληρωμές και των άλλων Φαρμακευτικών Συλλόγων που πληρώνονταισυλλογικά.

 

Όμως κ. Λουράντο, είμαι υποχρεωμένοςπλέον να τοποθετηθώ για τις ενέργειες σου και για την παραπληροφόρηση που δημιουργείς.

Ζητάς να πληρωθείς τις ληξιπρόθεσμεςοφειλές της ΔΕΗ όταν:

 

  1. Σου ζητήθηκαν στοιχεία,  όπως αυτά που σου ανέφερα παραπάνω για την έκδοση της συγκεντρωτικής κατάστασης πληρωμών, τα οποία αρνήθηκες να παρέχεις

             Η πρώτη ενημέρωση από τα ΠΕΚΑ για τις συγκεντρωτικέςκαταστάσεις   έγινε από τον περασμένο Μάιο.

            Αλήθειατι έκανες από τότε;;;

  1. Δεν απέστειλες εδώ και μήνες τα πιστωτικά σημειώματα που απαιτούνται από τις οικονομικές υπηρεσίες.
  2. Οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες έχουν λήξει προ πολλού και επομένως πρέπει να αποστείλεις καινούριες.

 

Επομένως, θα έπρεπε ο ΦΣ Λέσβουνα περιμένει, πότε θα ολοκληρώσεις τις παραπάνω ενέργειες για να πληρωθούμε ταυτόχρονα,ώστε να μην αισθάνεσαι ότι η εξόφληση γίνετε σε ‘ημέτερους συλλόγους και κατ΄επιλογήν’;

 

Την επιλογή την δημιούργησες εσύ προσωπικά,κ. Λουράντο λόγω της αδιαφορίας σου, και λόγω της έλλειψης οργάνωσης του ΔιανεμητικούΛογαριασμού σου.

Επειδή όμως, αγαπητέ κ Λουράντο,όπως αναφέρεις στη επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, βρίσκεσαι σε εκλογές, είμαιστη διάθεση σου να σου παρέχω την τεχνογνωσία του ΦΣ Λέσβου, ώστε και εσύ σεεύλογο χρονικό διάστημα, να μπορέσεις να εξοφλήσεις της ληξιπρόθεσμες οφειλέςτης ΔΕΗ στα μέλη σου, και αυτό ευχαρίστως να το κάνω πριν τις εκλογές, γιαευνόητους λόγους!!!

 

Αν πάλι δεν θέλεις τη βοήθεια καιτη στήριξη μας, τότε για σένα έχει προβλέψει ο ΠΦΣ, ο οποίος με ενέργειες του,ζήτησε και ψηφίστηκε νόμος, στον οποίο αναφέρεται ότι η έκδοση των πιστωτικώντιμολογίων μετατίθεται μετά την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και οιφορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες δεν απαιτούνται για τα φαρμακεία πουείναι φορολογικά ενήμερα.

 

Επομένως πάλι με τις ενέργειες άλλων,πιστεύω άμεσα να εξοφλήσεις τα μέλη σου, που δυστυχώς έχουν ταλαιπωρηθεί στον υπέρτατοβαθμό.

Προβληματίζομαι τελικά, τιαισθάνεσαι, όταν βλέπεις τους άλλους συλλόγους να λειτουργούν προς όφελος τωνμελών τους.

 Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα ανεπάρκειαςστο σύλλογο σου  ή δεν θέλεις ναπληρώνεται κανείς, ώστε να διατυμπανίζεις την αδυναμία πληρωμών τωνφαρμακοποιών;

Δεν έχω συνηθίσει να δίνω απαντήσειςκαι να τοποθετούμαι μέσω του διαδικτύου, θεωρώ ότι οι συζητήσεις αυτές και η επίλυσητέτοιων θεμάτων γίνονται με την άμεση επικοινωνία. Πέραν του γεγονότος ότιυπάρχουν και οι ΓΣ για να επιλυθούν πιθανές διαφορές.

Στις προκλήσεις όμως, όπως τη σημερινήείμαι υποχρεωμένος να απαντήσω!!!

 

 

 

Πάντα Συναδελφικά,

Απόστολος Βαλτάς

 


Πρόεδρος Φ.Σ. Λέσβου

Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΦΣ